30/06 Kandideren voor theaterworkshop Oorlog en Vrede van 11-16 augustus 2014

Datum: 30/06/14 00:00 - Lezing/boekvoorstelling

+

Datum aanmelding is verlengd tot 30 juni.

Wat?

De workshop onderzoekt het thema ‘Oorlog & Vrede’. En dat in de ruimste betekenis van het woord en vanuit het engagement van theatermakers van vandaag. We confronteren dat klassieke thema met een aantal speelstijlen en theatergenres. Speldrift en creatieplezier staan centraal.
Spelers krijgen instrumenten aangereikt bij het lezen en analyseren van een toneeltekst, het voorbereiden op acteren (rolopbouw), het ontwikkelen en repeteren van een personage en een karakter, het maken en spelen van een opvoering.

Wie?

Iedereen ouder dan 18 jaar die wil onderzoeken waar hij/zij staat als acteur of actrice. De gevolgde methodiek houdt iedere speler een spiegel voor.
Iedereen die in de vrije tijd of beroepshalve (vorming) zelf spelers coacht en voorstellingen maakt. Voor hen biedt de workshop een didactiek aan.
Opleiding en ervaring zijn meegenomen, maar zijn geen must. Iedereen begint met hetzelfde witte blad.
We zoeken spelers die gedreven worden door de nieuws-gierigheid, de goesting en de gezonde pretentie om op een podium te stappen en het publiek een verhaal te vertellen dat beklijft en verbaast en ontroert en …
Achteroverleunen en observeren is geen optie. Iedereen denkt, doet en speelt mee. Vallen en opstaan, handen uit de mouwen, en met zijn allen in het bad.

Hoe?

Van maandag tot vrijdag zijn er drie werksessies: voormiddag, namiddag en avond.
Afwisselend wordt gewerkt rond vertellen, dramaturgie, tekstanalyse, scenografie, spel-begeleiding, repetitie, opvoering. Er is ook tijd voorzien om (individueel) tekst te leren en om samen dingen voor te bereiden (groepswerk).

Docententeam

Professionele begeleiding door: Aafke Bruining (stem, beweging, spel), André Lefèvre (dramaturgie, tekstanalyse) en Ed Vanderweyden (regie, hoofddocent)

Neem contact op met Ed Vanderweyden voor meer info: 0475 67 75 21

Inschrijven

Tot uiterlijk 30 juni 2014 en uitsluitend via e-mail naar ed.vanderweyden@gmail.comDe inschrijving bestaat uit een motivatie, een CV en een recente pasfoto (samen maximum 1 pagina A4). Begin juli worden de (maximum 20!) weerhouden deelnemers via e-mail op de hoogte gebracht.

Het cursusgeld bedraagt 600€.

Waar?

Provinciaal Vormingscentrum, Smekenstraat 61, 2390 Malle (provincie Antwerpen).
Residentieel verblijf, inclusief maaltijden en 5 overnachtingen.

Organisatie

De theaterworkshop 2014 is een organisatie van HEIST BOUWT AAN VREDE m.m.v. CULTUURCENTRUM ZWANEBERG (Heist-op-den-Berg) en WRITE ON.
VU: Heist bouwt aan Vrede - bernadettedecat@hotmail.com