Alain - Geert Six : Belgische première

Datum: 28/02/14 20:15 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Geert Six

Een man spartelt door het leven. Het is Alain. Hij telt de dagen. Die maken zich kakelend van hem meester. Ze hebben hem goed bij zijn nekvel. Met hun hamburgers en reclame, hoge verwachtingen, veel brugdagen en recht op vakantie. All in.
Alain ziet de mensen lopen, hij hoort ze praten in vele talen. Hij eet hun woorden maar krijgt ze niet verteerd. Hij is blijven wonen in het nestkastje van zijn jeugd. Het is zijn verweer tegen de gruwel van routine en de slavernij van vrije tijd. Alain slaat een andere weg in. Al snel wordt hij volksvijandnummer één. Maar als het stof gaat liggen klaren de geesten op. Het verzet van Alain zet mensen in beweging. Dat had hij niet verwacht zie. Held wou hij niet worden. Vijand ook niet. Wat dan wel? Terug naar waar het begon, maar dan zonder draadloze verbinding.

Alain wordt een teder pamflet, een streep hoop in poëtische reflecties, een muzikale staptocht in volks zeer en geluk. Na Godses (2010) staat Geert Six opnieuw op de scène. Hij tekent ook voor de tekst en de regie. Dicky Vanhoegaerden (o.a. De Dolfijntjes) zal de muziek componeren.

Bron : Unie der Zorgelozen