Bloetwollefduivel/Othello - Jan Decorte : Nederlandse première

Datum: 18/02/13 20:30 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Jan Decorte

De voorstelling wordt toneel op toneel gespeeld, dat wil zeggen dat het publiek plaats neemt op een tribune op het toneel.

Vanaf de jaren tachtig veroverde De Tijd, het gezelschap van Lucas Vandervorst, zich een vaste plaats in het Belgische theaterlandschap. Temidden van al het multimediale theatergeweld en cross-overs, is De Tijd zich altijd blijven concentreren op teksttheater. Zij vertellen verhalen. De kracht van het woord staat bij hen centraal. Daaromheen weven zij hun mooie, soms licht-absurde voorstellingen.

Deze keer komt De Tijd naar Amsterdam met twee tragedies van Shakespeare. Macbeth (de kortste) en Othello (de zwartste). Bloetwollefduivel is de radicale bewerking die Jan Decorte - groot poëet, absurdist en enfant terrible van het Belgische theater - van Macbeth maakte. Jurgen Delnaet (die u misschien ook nog kent uit de film De helaasheid der dingen) herschreef Othello.

Twee grote verhalen over grote gevoelens: hoogmoed, jaloezie, goesting, ambitie, liefde en sex. Jurgen Delnaet, Mieke De Groote en Maya Sannen staan op het toneel en brengen u het hoofd op hol, tot er op het einde zelfs geen lijk meer overblijft. Alleen een lege plek op de grond.

Deze voorstellling hoort bij de serie www.ssba.nl/geestverruimers

 

duur: ca. 1 uur 20 minuten, geen pauze

Bron : Stadsschouwburg Amsterdam