Boekpresentatie Flou, Van de Velde, De man in de mist, De misdaad

Datum: 20/03/12 18:00 - Lezing/boekvoorstelling

Uitgeverij Bebuquin en Toneelhuis  gaan een nieuw samenwerkingsverband aan om alvast de komende vier jaar tekstedities te verzorgen van theaterteksten die in Toneelhuis geënsceneerd worden.

In de periode 1994-2003 verzorgde Bebuquin, onder leiding van Bart Meuleman en auteur-illustrator Paul Verrept, 26 publicaties van toneelteksten. Het hernieuwde Bebuquin wil die geest vandaag weer tot leven roepen.

In het najaar van 2010 smeedde Paul Verrept een nieuw verband met theaterjournalist Wouter Hillaert en critica-dramaturge Esther Severi. Zowel bewerkingen van grote romans (van Robert Musil, Malcolm Lowry, Joseph Conrad... ) als de uitnodiging tot de creatie van nieuw werk (Abke Haring, Tom Lanoye, Yves Petry breekbar;) zijn daarvan getuige.

Reeds eerder werden speelteksten uitgegeven, maar nu wordt resoluut gekozen om dat meer systematisch en bovendien in een mooi vormgegeven reeks te doen.

Op dinsdag 20 maart om 18u worden drie van de vier geplande publicaties gepresenteerd in aanwezigheid van Abke Haring, Bart Meuleman, Guy Cassiers, Paul Verrept en Wouter Hillaert:

Abke Haring, Flou
Erik Vlaminck, Van de Velde
Maurice Gilliams, De man in de mist
Yves Petry, De misdaad (in voorbereiding)

De boekpresentatie vindt plaats in de kantoren van Toneelhuis, Orgelstraat 7, 2000 Antwerpen (vlak naast de Bourlaschouwburg).

Reserveren voor 16 maart aub

CONTACT
Leen Van de put
Pers & publiekscommunicatie
+32 (0)3 224 88 39
+32 (0)486 51 28 78