Bus vol leugens - Wim Helsen en Sarah Moens : Belgische première

Datum: 06/02/13 13:00 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van WIm Helsen en Sarah Moens

 HETPALEISbusproject

Een alsofwereld vol onverwachte en bizarre ontmoetingen in de buik van een walvis. Of was het toch een bus? ...

Weten jullie waar ik van droom?
Ik zou heel graag eens één keer
niet bang zijn van zwemmen
Dat is een droom van mij
een echte droom
dat is de droom van bange Mark


HETPALEIS wil zoveel mogelijk kinderen van theater laten genieten, ook diegenen voor wie het niet altijd evident is om tot in de theaterzaal te geraken. Om die reden bouwde HETPALEIS enkele jaren geleden een lijnbus om tot een HETPALEISbus waarvoor theatermaakster An De Donder en de Nederlandse kunstenares Judith Nab de vorige jaren nieuwe installaties ontwierpen. Deze keer is het de beurt aan installatiekunstenaar en vormgever Michiel Van Cauwelaert om een nieuwe invulling te geven aan de nieuwe HETPALEISbus. 

Michiel Van Cauwelaert tovert de bus om tot een walvis. De kinderen komen terecht in de zachte, warme en veilige buik van de walvis waar ze al dobberend het hoofdpersonage Mark ontmoeten. Mark is de bangste bangerik van de hele wereld. Hij is voor alles bang, maar vooral voor zwemmen. Met hulp van het (jonge) publiek en allerlei bizarre figuren probeert hij zijn zwemangst te overwinnen. Zal zijn droom uitkomen? In de Bus vol leugens is alles mogelijk. 

Michiel Van Cauwelaert ontwierp de afgelopen jaren ontelbare installaties en scenografieën voor onder andere KVS, BRONKS, Artemis, Antigone, Toneelhuis, Zeven, DeDagen en HETSTEEN. Telkens laat hij zich leiden door de kracht van de fantasie en de magie van ruimtes en vormen. Cabaretier en auteur Wim Helsen verwierf grote bekendheid met zijn voorstellingen Heden Soup!, Bij mij zijt ge veilig en Het uur van de prutser. De laatste jaren was hij ook als acteur te zien in de televisiereeks De Ronde en in het theater met Bruno Vanden Broecke in Gij die mij niet ziet (KVS). Co-auteur Sarah Moens heeft in 2009 meegedaan aan de HETPALEISdebutanten en vorig seizoen was ze te gast in HETPALEIS  met haar voorstelling Slaapkoppen, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Randall.C. Deze laatstgenoemde  is tevens cabaretregisseur van verschillende cabaretiers waaronder Wim Helsen.

Bron : HETPALEIS