Cultuurprijs toneel provincie Oost-Vlaanderen

Datum: 15/04/14 00:00 - Deadline

Je bent een geboren dichter en stelde een mooie, vernieuwende of meeslepende dichtbundel samen? Je schreef een toneelstuk, een figurentheaterstuk of een libretto en bent ervan overtuigd dat het goed geschreven, verrassend of intrigerend is?
Aarzel niet langer en waag je kans om de driejaarlijkse prijs voor poëzie of voor toneel van de Provincie Oost-Vlaanderen te winnen. De laureaat krijgt 5 000 EUR.Wie won deze prijs al?

In 2011 kreeg Lies Van Gasse de prijs voor poëzie voor Brak de waterdrager en Pepijn Lievens de prijs voor toneel voor Tocht. In 2008 werd Eva Cox bekroond voor haar dichtbundel Pritt.stift.lippe en Benjamin van Tourhout voor zijn toneelstuk Raisonnez.

Wie kan deelnemen?

Je bent in Oost-Vlaanderen geboren of je woont er minstens vijf jaar.
Je werk is onuitgegeven of uitgegeven na 31 december 2009 en in het Nederlands.

Hoe neem je deel?

Bezorg je dichtbundel, toneelstuk, figurentheaterstuk of libretto in vijf exemplaren en vergezeld van het inschrijvingsformulier en een bewijs van geboorte- of woonplaats ten laatste op 15 april 2014 aan:
Dienst Kunsten & Cultuurspreiding
PAC Het Zuid
Woodrow Wilsonplein 2
9000 Gent

De deputatie beslist over de toekenning van de prijzen, op voorstel van een vakjury.

Meer info
De voorwaarden om deel te nemen, het reglement en het inschrijvingsformulier vind je op www.oost-vlaanderen.be/cultuurprijzen. Heb je nog vragen of wil je het reglement en een inschrijvingsformulier toegestuurd krijgen?
Bel of mail naar Marion Lefebvre
Tel. 09 267 72 72
marion.lefebvre@oost-vlaanderen.be

Folder