Dagboek van een soigneur - Tom Dupont: Belgische première

Datum: 02/10/14 20:15 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Tom Dupont

2 mannen
veroordeeld tot elkaar
veroordeeld tot de koers

samen veel verloren
en weinig gewonnen

maar wel blijven geloven
blijven hopen

want wat blijft er anders over?

 

Tom Dupont vertelt in Dagboek van een soigneur een verhaal over een onvoorwaardelijk geloof in het wielrennen, en het verlies daarvan. Hij schreef een stuk over mensen die meer hebben verloren dan ze hebben gewonnen. Maar ze doen verder, ze kunnen niet anders. Ze hebben nooit iets anders gedaan.

Dagboek van een soigneur is een tragikomedie over een vader die het wielrennen de rug probeert toe te keren. Over een nonkel wiens liefde voor de koers alleen maar lijkt te groeien. En over een schuld-vraag, die als een prikkeldraad tussen hen in blijft hangen.

Jos Verbist en Lucas Van den Eynde schitteren als twee broers die ondanks alles veroordeeld lijken tot elkaar. De een trekt van parochiecentrum naar polyvalente zaal, om over zijn jaren als soigneur te vertellen. De ander moet zijn broer begeleiden, naar lezingen over iets wat hij liever zou vergeten.

Dagboek van een soigneur maakt deel uit van ARRIVEE, een Europees samenwerkingsverband tussen Wevelgem en Roubaix, met tal van activiteiten rond de koers. Je kan het hele aanbod raadplegen op www.arrivee-velo.be.

De voorstelling gaat in première in CC Wevelgem.

In Theater Antigone wordt de voorstelling vooraf gegaan door een gratis inleiding, om 19u45.

Bron: Antigone