De droom van Aziz - Frank Adem : Belgische première

Datum: 19/10/12 20:30 - Voorstelling

‘Niet alleen voor fruithandelaars
maar ook voor begrafenisondernemers
begint rond deze tijd de moeilijkste
periode van het jaar.’

 
Vzw Klein Verhaal nodigt u graag uit voor de bijzondere voorstelling ‘De droom van Aziz’, een productie van kleinVerhaal vzw met Frank Adam en Jean-Baptiste Lison.
 
Wanneer de Dood onverwacht  passeert langs de fruithandel van Aziz, zijn noch Aziz, zijn naaste omgeving of de stad ten volle voorbereid op de vele problemen en vragen die naar aanleiding van zijn overlijden worden gesteld.  In De droom van Aziz weven auteur-theatermaker Frank Adam en muzikant Jean-Baptiste Lison de kleine en grote eigenzinnigheden van twee culturen op subtiele wijze in elkaar. 
 
U bent hartelijk welkom op 19 oktober om 20.30u in Daarkom vzw, Vlaams- Marokkaans Culturenhuis, Wolvengracht 18 te Brussel. De voorstelling is gratis.
 
De voorstelling is het eindresultaat van een tocht doorheen 17 buurten, dit parcours leverde een mooi archief aan authentieke verhalen.  Auteur/theatermaker Frank Adam ging aan de slag met dit materiaal en puurde er samen met muzikant Jean-Baptiste Lison een intieme theatervoorstelling uit. De dialoog tussen muziek en woord, het spanningsveld tussen twee kunstdisciplines, resulteerde uiteindelijk in ‘De droom van Aziz’. Deze theatervoorstelling werd ondertussen door Frank Adam bewerkt tot een filosofische vertelling, gepubliceerd door Uitgeverij Vrijdag.
 
Na de voorstelling is er Marokkaanse thee en hartig gebak en volgt er een gesprek tussen de auteur en het publiek, waarbij de thematiek van de voorstelling de insteek is.

Op het einde van de avond  wordt het boek “de droom van Aziz” officieel voorgesteld aan pers en publiek.