De heldenbrigade - Roel Adam

Datum: 17/12/11 18:30 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Roel Adam.

Het is een koude en gure winteravond. De agenten van het Bureau Kinderpolitie te Krommedijk willen net aan een eenvoudige maaltijd beginnen, als ze worden opgeschrikt door een vreemd geluid. Op het ergste voorbereid laten ze hun erwtensoep in de steek en stormen met getrokken gummiknuppels de duistere nacht in. Op de stoep ligt onder de stuifsneeuw een luidblèrende baby. Is dit het lang verwachte kerstkind of een terrorist in vermomming?
De agenten krijgen het er warm van. Moeten zij de baby tot een voedzame worst in hun feestsoep verwerken? Of is het beter de vondeling in een bureaulade te verbergen en tot een modelagent op te voeden? Als dan ook nog beroepspuber Kevin Bolstra, beter bekend als de Eeuwige Snotneus, zijn cel open breekt, wordt het volkomen onduidelijk wie hier door wie wordt gegijzeld.
Terwijl de kerstklokken luiden, zet de Heldenbrigade van de Kinderpolitie te Krommedijk zich schrap om de gevaarlijkste missie in de geschiedenis van de mensheid tot een goed einde te brengen.
De Heldenbrigade is een komedie over kranige meisjes en jongens in uniform.
Nu eens slaan ze met hun gummiknuppels een lastig kind de hersens in; dan weer geven ze bemoedigende klopjes of delen prachtige tatoeages uit. Dit alles onder het zingen van kerstliederen, het gooien van sneeuwballen en verwoede pogingen om een eind te maken aan hun eeuwige vrijgezellenbestaan.

Bron: De toneelmakerij