De Nieuwe Oogst

Datum: 10/10/13 20:00 - Lezing/boekvoorstelling

Tijdens de Nieuwe Oogst worden twee werelden gebracht bij elkaar: het theater en de literatuur. In een informele setting luister je samen met jonge makers, gasten uit de theater- en literatuurwereld en publiek naar een nieuwe toneeltekst van een van de gasten.
 
Vier keer per jaar organiseren theater- en dansproductiehuis Generale Oost en Literair Productiehuis Wintertuin (beide onderdeel van productiehuis De Nieuwe Oost) deze avond, elk seizoen één. De avond begint met een korte performance van een jonge maker. Daarna zal de theatertekst door acteurs worden voorgelezen en draagt een literair auteur voor uit nog ongepubliceerd werk. Een speciale gast uit het vak zal de wrap up verzorgen.

De Nieuwe Oogst is geen avond waarop het publiek in het donker op de tribune zit. Voor zowel het publiek als de gasten is er ruimte om te reageren, vragen te stellen en in gesprek te gaan met de schrijvers. Bovendien is de bar open, zodat ondertussen genoten kan worden van een drankje.

De gasten

Op 10 oktober lezen acteurs fragmenten uit werk van Michiel Lieuwma, ook wel bekend van de YouTube-hit “de snijtafel”. Daar fileert hij vakkundig songteksten en interviews. Deze avond zal zijn eigen werk onder de loep gelegd worden.

Ook zal Willem Claassen voordragen uit nieuw werk. Zijn debuutroman Park kwam in 2012 uit en binnenkort presenteert hij een nieuwe verhalenbundel over het leven op de boerderij uit zijn jeugd.

De performance is een regie van jonge maker Zarah Bracht, naar een tekst van Elfriede Jelinek.

De gastheren en -dame

De avond wordt begeleid door toneelschrijver Jibbe Willems, dichter Dennis Gaens en artistiek directeur Eve Hopkins. Onze speciale gast van de eerste editie is toneelschrijver Jeroen van den Berg. Zij voelen de gasten aan de tand en geven het publiek de ruimte om actief mee te doen.