De Nieuwe Oost # 2

Datum: 16/01/14 20:00 - Lezing/boekvoorstelling

16 januari: De Nieuwe Oogst #2

Tijdens de Nieuwe Oogst worden twee werelden bij elkaar gebracht : het theater en de literatuur. In een informele setting wordt samen met jonge makers, gasten uit de theater- en literatuurwereld en publiek gluisterd naar een nieuwe toneeltekst van een van de gasten.

Vier keer per jaar organiseren theater- en dansproductiehuis Generale Oost en Literair Productiehuis Wintertuin (beide onderdeel van productiehuis De Nieuwe Oost) deze avond, elk seizoen één. De avond begint met een korte performance van een jonge maker. Daarna zal de theatertekst door acteurs worden voorgelezen en draagt een literair auteur voor uit nog ongepubliceerd werk. Een speciale gast uit het vak zal de wrap up verzorgen.

De Nieuwe Oogst is geen avond waarop het publiek in het donker op de tribune zit. Voor zowel het publiek als de gasten is er ruimte om te reageren, vragen te stellen en in gesprek te gaan met de schrijvers. Bovendien is de bar open, zodat ondertussen genoten kan worden van een drankje.

Dit jaar ontvangt men Rik van den Bos, wiens werk momenteel te zien is bij Bellevue lunchtheater en bij het RO theater. Dagblad Trouw schreef over zijn laatste stuk: 'Vreugdetranen drogen snel is licht als lucht, geestig als een toevallige grap, bedroevend als het bedrieglijke leven zelf, vitaal als de steeds weer als uit het niets opzwellende, zigeunerachtige muziek."

De avond wordt begeleid door toneelschrijver Jibbe Willems, dichter Dennis Gaens en artistiek directeur Eve Hopkins. Onze speciale gast van de eerste editie is terug: toneelschrijver Jeroen van den Berg. Zij voelen de gasten aan de tand en geven het publiek de ruimte om actief mee te doen.

Donderdag 16 januari 2014 om 20.00u (deur open: 19:30u)

Entree is €5 - ArtEZ-studenten mogen gratis naar binnen.

Bron : Generale Oost