De tekstsmederij #7

Datum: 17/02/15 20:00 - Lezing/boekvoorstelling

De tekstsmederij koppelt twee jonge toneelschrijvers en regisseurs aan elkaar. Onder begeleiding van dramaturg Paulien Geerlings (De Toneelmakerij) ontwikkelen zij een eerste aanzet voor twee nieuwe toneelteksten. 

“Het eerste koppel bestaat uit toneelschrijver Helena Hoogenkamp en regisseur Hilde Tuinstra. Helena studeerde afgelopen zomer als toneelschrijver af aan de HKU schrijfopleiding. Haar stuk ‘Alle Plaatsen Waar ik Naartoe wil Bestaan Niet’ werd genomineerd voor de ITs Ro Theater Award. Ze schrijft, naast toneel, op dit moment aan haar eerste novelle, die in maart wordt gepubliceerd door literair productiehuis de Wintertuin. Hilde studeerde afgelopen zomer als regisseur af aan de AHK regieopleiding, en maakt o.a. theater bij Frascati en Over het IJ Festival. 

Het tweede koppel bestaat uit toneelschrijver Olinda Larralda Ortiz en regisseur Ilmer Rozendaal. Olinda studeerde theatermaken in Mexico en Londen en ontwikkelde zich, sinds ze in Nederland woont, naast actrice ook als toneelschrijfster. Ilmer Rozendaal studeerde in 2011 als regisseur af aan de Toneelacademie van Maastricht en won de Ton Lutz prijs. Sinds 2013 is zij als jonge theatermaker vast verbonden aan theaterproductiehuis Zeelandia, waar zij zich verder ontwikkelt als locatietheatermaker die werkt met (nieuw) repertoire.

Dramaturg Johan Reyniers (hoofd dramaturgie Toneelgroep Amsterdam) reageert als tafelgast als eerste op de toneelteksten in ontwikkeling, Timen is gespreksleider.”

De teksten worden gelezen door Katja Herbers, Mo Marcus, Nanette Edens, Gonny Gaakeer en Laura Mentink. 

Waar? Theater Bellevue
Prijs? Gratis, een bijdrage aan de drankjes is welkom
Reserveren bij de kassa van Theater Bellevue: 020-5305301.