De Tekstsmederij: Inzendronde TheaterTekstTalent Stipendium geopend

Datum: 01/11/14 00:00 - Deadline

Ben je als toneelschrijver op het punt dat je een nieuwe ontwikkelslag wilt maken in vorm en inhoud? Ben je al even bezig, maar kun je nog net een steuntje in de rug gebruiken om een nieuwe stap te zetten? Dan moet je hier even naar kijken. TheaterTekstTalent is een bijzonder initiatief om de  Nederlandse toneelschrijfkunst een steuntje in de rug te geven, van een anonieme mecenas in samenwerking met Joachim Fleury en het prins Bernard Cultuurfonds.

Tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival 2013 lanceerde het Prins Bernhard Cultuurfonds een nieuw initiatief getiteld: TheaterTekstTalent, stipendium voor toneelschrijvers. Het stipendium is in samenwerking met een mecenas tot stand gekomen en bestaat uit een jaarlijks bedrag van € 12.500. De bijdrage is bedoeld voor toneelschrijvers om hen in staat te stellen een nieuw toneelstuk te schrijven. Naast het bedrag dat ten goede komt aan de ontwikkeling van het toneelstuk, is er € 22.500 beschikbaar dat als startbijdrage geldt voor de uitvoering van het geschreven stuk en bestemd is voor de producent van de voorstelling.

Het doel van het TheaterTekstTalent Stipendium is om het theaterveld de komende vijf jaar een kwaliteitsimpuls te geven. Met het financieren van nieuw werk van geëngageerde toneelschrijvers hopen de initiatiefnemers bestaande en nieuwe publieksgroepen met actueel nieuw toneelrepertoire in aanraking te brengen.

Aanmelden voor de volgende toekenning van het TheaterTekstTalent Stipendium is mogelijk tot 1 november 2014. Meer informatie omtrent de procedure en de criteria van TheaterTekstTalent is hier te vinden.

Bron: De Tekstsmederij