De tekstsmederij: Kees Hulst, Gijs Naber, Sylvia Poorta lezen werk jonge toneelschrijvers

Datum: 26/06/14 13:00 - Lezing/boekvoorstelling

Dit jaar presenteert De Tekstsmederij in samenwerking met het ITs Festival voor het eerst in het 25-jarige bestaan van het Festival een volledige lezing van de 3 meest veelbelovende afstudeerteksten van de Writing for Perfomance-studenten van de HKU.

De drie teksten worden op donderdag 26 juni aanstaande om 13.00, 15.00 en 20.00 in het Compagnietheater in Amsterdam voorgedragen door acteurs van de BIS-gezelschappen Ro theater, Toneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel: o.a. Kees Hulst, Gijs Naber, Sylvia Poorta, Romana Vrede en Naomi Velissariou. De regie is in handen van Marcus Azzini (Toneelgroep Oostpool), Casper Vandeputte (Nationale Toneel) en Eric de Vroedt (o.a. Toneelgroep Amsterdam).

Deze selectie uit de in totaal veertien afstudeerwerken waarvan de HKU fragmenten presenteert tijdens ITs Festival/Pronkstukken, wordt gemaakt door de ITs RO Theater Award jury bestaande uit Arthur Schmidt (Uitgeverij Theaterboek), Liet Lenshoek (dramaturg Ro Theater) en Timen Jan Veenstra (toneelschrijver en oprichter De Tekstsmederij).

De namen van de drie genomineerde jonge theaterschrijvers worden bekend gemaakt op woensdagavond 25 juni, als alle afstudeerwerken gepresenteerd zijn. Dan wordt ook bekend gemaakt welke acteurs en regisseurs werken met welke toneelteksten.

Bron: De Tekstsmederij