De Tekstsmederij laat een nieuwe generatie toneelschrijvers & regisseurs aantreden

Datum: 14/10/14 20:00 - Lezing/boekvoorstelling

Bij de Tekstsmederij bent u achter de schermen van het theater, in het normaalgesproken verborgen Toneelhuis van Theater Bellevue. Vanaf de veertiger jaren was het Toneelhuis decennialang dé zaal van Theater Bellevue. Veel grote namen uit de geschiedenis van het theater zetten hier hun eerste stappen. Vanavond worden hier opnieuw eerste stappen gezet. Dit keer door de grote namen van de toekomst.

En jij kunt er bij zijn. Want de nieuwe generatie toneelschrijvers en regisseurs deelt haar works in progress exclusief met jou, ondersteund door de topacteurs van vandaag. Maar dat is niet alles. Door met deze toptalenten mee te denken krijgen zij feedback en jij een uniek inkijkje in de totstandkoming van een theaterproductie. Presentator Timen Jan Veenstra zorgt dat je een fijne avond hebt en toneelschrijver Don Duyns staat als vaste tafelgast garant voor een gezonde portie diepgang en humor.

In de Ontmoetingsplaats, het eerste onderdeel van het programma, deelt een nieuw koppel, bestaande uit regisseur Olivier Diepenhorst (o.a. Toneelschuur Producties en winnaar Ton Lutz Award 2013) en toneelschrijver Coen Cornelis (Nominatie It’s Playwriting Award 2013), fragmenten uit een vers gesmede toneeltekst. Na de pauze presenteert een nieuw toneelschrijf en regiekoppel een nieuw stadium vande spiksplinternieuwe toneeltekst die zij afgelopen maanden ontwikkelden.

met Coen Cornelis, Olivier Diepenhorst, Timen Jan Veenstra, Don Duyns, e.v.a.
concept Timen Jan Veenstra, Malou de Roy van Zuydewijn

De toegang is gratis, omdat De Tekstsmederij het belangrijk vindt dat de nieuwe generatie makers met iedereen in gesprek kan gaan. Telefonisch resereveren via de kassa (020-5305301) is echter wel noodzakelijk.

De Tekstsmederij is er dit seizoen vier keer. Klik hier voor een overzicht van alle data.

Bron: De Tekstsmederij