De tekstsmederij zoekt nieuw schrijftalent

Datum: 10/09/12 00:00 - Deadline

23 oktober 2012 is de eerstvolgende editie van De Tekstsmederij: het ontmoetingsprogramma waarin jonge toneelschrijvers samen werken met nieuw regietalent, hun werk presenteren en in gesprek gaan met publiek. Deze avond is het de laatste keer dat De Tekstsmederij in het vertrouwde Rozentheater Amsterdam staat. En daarvoor zoeken ze nieuw toneelschrijftalent en nieuwe toneelteksten.


Aanmelden kan tot 10 september 2012.
Materiaal kan gemaild worden aan aanmelden@detekstsmederij.nl

 

Het volgende materiaal wordt gevraagd:

- Een tekst (af of in ontwikkeling) Als hij eerder is opgevoerd graag vermelden
- Een stukje over wat je fascineert of raakt (max een kwart A4)
- Een stukje over wat je zoekt in (samenwerking met) een regisseur (max een kwart A4)
- Je CV
- Je globale beschikbaarheid in de periode 25 sept-23 okt


Eind september wordt beslist welke schrijvers en regisseurs gaan samenwerken. Het selectieteam bestaat uit een samenstelling van de betrokken partners en zoekt naar spannende matches tussen regisseurs en schrijvers. Er wordt gelet op artistieke en literaire kwaliteit van de teksten.

Over De Tekstsmederij

De Tekstsmederij is in 2010 gestart als een programma waarin nieuwe regisseurs en schrijvers elkaar ontmoeten, (kort) samenwerken onder begeleiding en het ontwikkelde werk (in progess) presenteren aan, en bespreken met, een publiek en tafelgast uit het werkveld. Het publiek bestaat uit vakgenoten, producenten, gezelschappen, programmeurs, (theater-)studenten en geïnteresseerd publiek. De Tekstsmederij is een samenwerking met het Rozentheater, Danielle Wagenaar, de Toneelmakerij en Likeminds en verschillende partners daar buiten. Vanaf 2013 krijgt De Tekstsmederij zijn thuisbasis bij Theater Bellevue en gaat er een en ander veranderen in het programma de opzet en de partners.

Wil je op de hoogte blijven? Check de website: www.detekstsmederij.nl. Like hen op facebook: www.facebook.com/tekstsmederij, of volg hen op Twitter: www.twitter.com/tekstsmederijVoor meer informatie, neem contact op met Malou de Roy van Zuydewijn: info@detekstsmederij.nl