De Tekstsmederij zoekt schrijvers & regisseurs

Datum: 07/09/14 00:00 - Deadline

De Tekstsmederij laat een nieuwe generatie toneelschrijvers en regisseurs aantreden. Begeleid door experts uit het theaterveld kunnen zij zich verdiepen in hun samenwerking, een nieuw toneelstuk ontwikkelen over eigen thema’s, een visitekaartje afgeven aan programmeurs en producenten, en bouwen aan draagvlak voor hun werk onder publiek. Na onze trajecten stromen schrijvers en regisseurs en hun toneelteksten in de regel door naar o.a. Bellevue Lunchtheater, De Toneelmakerij e.v.a.
Na een zorgvuldige selectie i.s.m. Theater Bellevue, Toneelmakerij en Danielle Wagenaar koppelt De Tekstsmederij toneelschrijvers en regisseurs aan elkaar. Onder begeleiding van Paulien Geerlings (dramaturg de Toneelmakerij) en Danielle Wagenaar gaan jullie op blind date en wordt de artistieke liefde aangewakkerd in inspiratiesessies waarin jullie de eerste aanzet voor een nieuwe toneeltekst ontwikkelen. Deze eerste aanzet toets je in ons programma in Theater Bellevue aan een betrokken publiek, bestaande uit theaterprofessionals- en liefhebbers.
Zijn de artistieke liefde en de aanzet voor de toneeltekst potentiële blijvertjes? Dan bestaat er de mogelijkheid om door te stromen naar het verdiepende traject. Onder begeleiding van een in overleg met jullie gekozen theaterprofessional wordt de toneeltekst ontwikkeld tot een eerste versie. Deze versie presenteren jullie opnieuw in ons programma. Het verdiepende traject bestaat, naast persoonlijke begeleiding, uit ontmoetingen met producenten en grote en kleinere gezelschappen, waardoor jullie organisch door kunnen stromen naar een mogelijke productie.

Hier vind je alle informatie over de aanmelding