De Vertigo Masterclasses : Paul Pourveur & Peter De Graef

Datum: 28/04/13 00:00 - Deadline

Uiterste aanmeldingsdatum voor inschrijving van de Masterclasses : 30 april

Van 17 t/m 31 mei organiseert De Kosmonaut in Den Haag de tweede editie van het theaterschrijffestival VERTIGO, met dit jaar als thema: ‘De dag na de nacht dat de wereld verging’. Tijdens VERTIGO II worden drie nieuwe voorstellingen van drie jonge, talentvolle theaterschrijvers gepresenteerd in een apocalyptische triple-bill.

Maar dat is niet alles! Tijdens VERTIGO II organiseert De Kosmonaut ook een uitgebreid randprogramma, met o.a. twee masterclasses theaterschrijven. Vorig jaar werden de VERTIGO masterclasses gegeven door Jibbe Willems en Lot Vekemans, dit jaar is het de beurt aan de Vlamingen! Op zaterdag 18 mei geeft alleskunner Peter De Graef een masterclass, en op zaterdag 25 mei is het de beurt aan niemand minder dan Paul Pourveur. Beiden staan al jaren aan de top van hun vakgebied. Zij gaan een middag lang intensief met een groep schrijvers aan de slag!

18 mei – Peter De Graef

25 mei – Paul Pourveur
Hoe overleven we het einde van de Grote Verhalen?
Op 25 mei geeft Paul Pourveur een masterclass over nostalgie en postmodernisme.
Over wereldbeelden en narratieve strategieën.
Over niet-lineariteit en fragmentatie.
En over de economische crisis uiteraard.

Paul Pourveur

Hoe schrijven we?
Waarmee schrijven we?
Paul Pourveur gaat in deze masterclass ‘back to basics’. Want meestal zijn we al aan het schrijven…zonder ons bewust te worden van wat er precies gebeurt tijdens dat schrijfproces, wat we gemeen hebben met de personages die we creëren en met het publiek dat straks komt kijken…De essentie van het toneelschrijversvak bevindt zich in dat raakvlak. Daar vertrouwd mee zijn, je daar thuis voelen, is geen overbodige luxe.
Dus: Kom!

 

Praktisch
Waar: Theater Branoul, Maliestraat 12, Den Haag
Wanneer: zaterdag 18 mei (Peter de Graef) & zaterdag 25 mei (Paul Pourveur)
Tijd: 11.00 uur-16.00 uur
Kosten: €17,50 (inclusief lunch)

Interesse in deze masterclasses? Je kunt je aanmelden door een mailtje met een korte motivatie (max. 3 regels) en je CV te sturen naar info@dekosmonaut.nl. Je mag je voor beide masterclasses opgeven, stuur dan wel voor beide masterclasses een korte motivatie mee! Meld je aan vóór 30 april. Je hoort dan voor 5 mei of je een plaats hebt gekregen. Voor beide workshops is beperkt plek dus schrijf je snel in!

Bron :  De Kosmonaut