Donderdag - Pepijn Lievens : Belgische première

Datum: 11/01/13 20:00 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Pepijn Lievens

Donderdag

Ze waren voorbestemd om elkaar te omhelzen.
Zijn overgrootvader was een forse Noorman, die een handel in de verkoop van opgeblonken schedels had, om uit te drinken. Haar overgrootmoeder was een Eskimo, de enige boomlange Eskimo, die de wereld rondreisde als kermisattractie.

Zijn grootvader zette de handel in schedelbekers niet verder, hij vermaalde ze tot medicijnen, tegen buikloop. Haar grootmoeder had als kermiskind de wereld en vele van haar bewoners gezien, daarom vestigde ze zich op een rustig eiland in een moeras.

Zijn vader werd directeur van de pillenfabriek; omdat hij niet wist wat gedaan met zijn geld kocht hij een helikopter die ondersteboven kon vliegen. Haar moeder groeide op omringd door het eentonige moeras. Ze vervaardigde een grote katapult die haar een bruisend leven in kon schieten. Met hun voeten wijzend naar de hemel en hun hoofden naar de aarde schoten zijn vader en moeder elkaar voorbij in het luchtruim en knipoogden eens naar elkaar. Hun ouders hadden niet de tijd gehad om elkaar zelfs maar aan te raken, maar zij waren voorbestemd om elkaar te omhelzen. Dat gebeurde ook, ze waren toen drie jaar. Het was een dag waarop het donderde. Elf jaar later, toen hun lichamen gevonden werden, was het ook zo’n dag.
Donderdag.

Bron : Kopergieterij