Drive In - Rik van den Bos : Nederlandse première

Datum: 08/12/13 12:30 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Rik van den Bos

Een uit de hand gelopen bestelling.

Het is laat op de avond wanneer Shirley haar kleine leaseauto stilzet op de vluchtstrook van de verlaten snelweg. Die auto laat ze gewoon staan, met de portier nog open. Shirley laat alles achter. Ze draait zich weg, haren in de wind, stapt de vangrail over en begint te lopen. Verlaten snelweg op de achtergrond. Het is net een film. Alleen de ondergaande zon ontbreekt. En er is zwaar weer op komst. Slecht licht om te filmen. Slecht weer voor hakken. Weer voor platte schoenen.
Na een barre tocht door de polder en een kort moment van bezinning komt Shirley terecht bij een verlaten fastfoodrestaurant. Ze loopt de drive in door en blijft staan voor de praatpaal. Aan de andere kant van de lijn zit Brian.

Het jonge theatergezelschap BERG&BOS bestaat uit
Maurits van den Berg (1983) en Rik van den Bos (1982). Hun producties Het jaar van de schlager en In Limbo oogstten veel succes op zomerfestivals als Oerol en Over het IJ. In 2009 debuteerde Van den Bos bij Bellevue Lunchtheater met de tekst Berm in de regie van Gerardjan Rijnders. In 2010 ontving hij het Charlotte Köhler Stipendium voor het beste werk in de discipline theater. Met Drive-in behandelt BERG&BOS de schijnvrijheid van een moderne, kapitalistische, prestatiegerichte, op en top efficiënte samenleving en het mechanisme van de troost.

Bron : Theater Bellevue