Een engel met verstand van bloed - Sandra Lange : Nederlandse Première

Datum: 06/08/12 20:00 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Sandra Lange

Een thriller over vlees en verdoving. In Een engel met verstand van bloed vertelt een ‘doodmaker’ zijn verhaal. Dompelen we mee onder in de wereld van de doffe klap na het slachtschot, het zoemen van de elektrische messen, de monotonie van het fatale bewegen. Wat gebeurt er met je als je dag in dag uit verantwoordelijk bent voor de grens tussen leven en dood? Macabere vragen en verlichtte antwoorden in een onthullende voorstelling vol tekst, spel, beweging, licht en geluid.

Theatermaakster Sandra Lange laat zich graag intrigeren door het kleine, herkenbare en indringende. Een onopvallend krantenbericht over een vrouw van vijfhonderd kilo die uit haar huis getakeld moet worden, een foto van een zomers strand in Mexico met zowel badgasten als het slachtoffer van de zoveelste bende-oorlog - dat wat Sandra in het dagelijks leven bevreemdt, maar wat tegelijkertijd zo gewoon is geworden dat we er eigenlijk niet meer bij stilstaan, vormt vaak de voedingsbodem van haar bijzondere voorstellingen. Omdat “sommige zaken nu eenmaal complex zijn, die vragen om zorgvuldig kijken.”

Sandra Lange maakte met acteurs Dimme Treurniet en Bas Keijzer voor Festival CEMENT 2011 type 2 error en in 2012 presenteerde ze de installatie CAR-NE - een voorproefje van Een engel met verstand van bloed. Tijdens Festival aan de Werf 2012 was Sandra met een performance lecture te zien en werkte zij samen met de Berlijnse groep Rimini Protokoll aan het project Ciudades Paraleles/Parallel Cities, een interventie in de publieke ruimte.

De engel met verstand van bloed is onderdeel van Huis van het Zuiden

Bron :Theaterfestival 's Hertogenbosch