Gezien de omstandigheden - Pascale Platel : Nederlandse première

Datum: 06/04/13 22:00 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Pascale Platel

Een seksueel sprookje
Het is Corrosia een eer en genoegen om de Nederlandse première in huis te hebben van Gezien de omstandigheden, een theatermonoloog van de Vlaamse actrice en auteur Pascale Platel.
 
Mijn feeperiode
Gezien de omstandigheden is aangekondigd als ‘een seksueel sprookje met een realistisch einde’. De woorden van Platel zelf zijn te mooi om nog verder aan te sleutelen: ‘Toen ik nog irreëel was – in mijn feeperiode dus – ging ik regelmatig naar café Almost Feemos en daar kwam ik af en toe Jackie The Ripper tegen. Hij wilde altijd joints roken met mij. En daarna vrijen. Maar ik had geen vagina. Dat vond ik zelf ook zeer spijtig. Gezien de omstandigheden … zou ik eigenlijk beter zwijgen, maar vanavond ga ik toch eens uit de biecht klappen. Volgens mij gaat Gezien de omstandigheden over mijn verleden als fee op een Zweeds lichtschip, botten, de (kleine) dood, en de allesomvattende liefde die ik aan boord leg wanneer ik een massage geef, maar het kan ook over iets anders zijn. Als u het zegt.’
 
One-womanshows
Pascale Platel (42) richtte samen met haar broer het inmiddels wereldberoemde dans- en theatergezelschap Les Ballets C de la B op, waar ze in verschillende producties meedanste. Ze maakte echter vooral naam met haar onewomanshows De Koning van de Paprikachips (bekroond met de Signaalprijs 1999), Connnaissez-vous votre géographie? (genomineerd voor de 1000 WATT-prijs 2000) en Gezegend Zij (genomineerd voor de 1000 WATT-prijs 2002). Pascale Platel heeft een veelzijdige carrière met werk voor jeugd en volwassenen, voor theater, film en televisie. Haar originele website is een bezoekje waard: www.pascaleplatel.be.

Gezien de omstandigheden
is een coproductie van Les ballets C de la B en C-mine cultuurcentrum Genk, in samenwerking met Campo.

Bron : Corrosia