Hartekop - Stefan Perceval : Belgische première

Datum: 30/08/12 20:15 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Stefan Perceval

HARTEKOP
(over de strijd tussen goed en kwaad in elk van ons)
 
Een man die leeft in belang van de staat.
Een man die leeft voor de staat.
Een man die terug uit een oorlog komt.
Een man die weet dat thuis niet langer thuis is.
Een man die vraagtekens plaatst bij de angst waar hij zijn hele leven lang mee gevoed is.
Een man die van Winnetou houdt.
Een man die probeert een vader te zijn.
 
Een vrouw die probeert de boel draaiende te houden.
Een vrouw die haar eigen regime heeft.
Een vrouw die verlangt naar huiselijk geluk.
Een kind dat geen kind mag zijn.
 
Productiehuis Het Gevolg startte in de zomer van 2006 de reeks  Littekens in het Landschap met 'Paradijs voor Futlozen', een voorstelling over de landlopers in Wortel Kolonie. In 2008 volgde 'Het Gras zal altijd Geeler zijn' over de gezinsverpleging in Geel en in 2010 'Maria Vaart', over de binnenscheepvaart op het Kempens Kanaal.
In de zomer van 2012 komt het vierde en laatste deel van deze reeks: 'Hartekop', een voorstelling die zal spelen op het voormalige militaire domein Teunenberg in Olen.  

Op deze bijzondere plek maakt Stefan Perceval, na het succesvolle 'Maria Vaart', opnieuw een aangrijpende voorstelling over het leven van de beroepsmilitair op lange missie en de eenzame zelfredzaamheid van de achterblijvers. Klassieke thema's als menselijke overmoed en loutering, maar ook zin en onzin van oorlog verweeft hij met het mededogen en de tederheid waarmee hij de personages in dit verhaal neerzet.
HARTEKOP wordt een overweldigende theatervoorstelling met een bijzondere cast, die ons zo hard doet lachen en schreien met de groteske gevolgen van opgeklopt nationalisme, dat we heel even een vreemde in ons eigen land zouden willen zijn.
 

 

Bron :  Het Gevolg