“HET LOOPT IN HET 100!” – schrijf een microdrama van exact 100 woorden.

Datum: 20/05/14 00:00 - Deadline

Geïnspireerd op de 100 word play contest van The Royal Court Theatre in Londen organiseert productiehuis De Kosmonaut een toneelschrijfwedstrijd. Het schrijven van een toneelstuk van exact 100 woorden is een klus die er om draait een ultiem dramatisch moment te herkennen en uit te knijpen. Ben je schrijver en heb je zin om deze uitdaging aan te gaan? Doe dan mee met “HET LOOPT IN HET 100!”

✐ Wat zijn de spelregels?

Het toneelstuk bestaat uit 100 woorden. Niet meer, niet minder. Dat is inclusief regieaanwijzingen, exclusief de titel van je toneelstuk en de namen van je personages. Verder is de regel dat er minstens één keer iets gezegd wordt. Je stuurt je microdrama uiterlijk 20 mei op naar info@dekosmonaut.nl onder vermelding van “HET LOOPT IN HET 100!”

✐ Wie zit er in de jury?

De jury bestaat uit Marlies Oele (uitgever bij International Theatre & Film Books), Jibbe Willems (toneelschrijver en docent bij ArtEZ) en Hugo Maerten (acteur bij Toneelgroep De Appel). Zij zullen een selectie maken van de vijf beste inzendingen.

✐ Wie bepaalt de uiteindelijke winnaar?

Tijdens Theaterfestival VERTIGO (11 t/m 15 juni) zullen de vijf beste microdrama’s op een bijzondere manier geëxposeerd worden in Theater aan het Spui. Het festivalpubliek mag vervolgens zijn stem uitbrengen op één van de vijf microdrama’s. Op zondagavond 15 juni zal de winnaar bekend gemaakt worden, en wordt het festival afgesloten met een spetterend eindfeest.

✐ Maar wat kun je dan winnen?

Het winnende microdrama gaat volledig in productie in seizoen 2014/2015. Bovendien ontvangt de winnende schrijver 100 euro, 1 euro per woord dus.

✐ Oké, ik wil meedoen. Waar haal ik inspiratie vandaan?

Neem bijvoorbeeld eens hier of hier een kijkje. Succes!

Bron : De Kosmonaut