Ik weet er te weinig van: Rebekka de Wit: Nederlandse première

Datum: 09/01/15 21:30 - Voorstelling

Een nieuwe tekt van Rebekka De Wit

Voor ik weet er te weinig van ging Rebekka de Wit naar vier steden die ooit het centrum van de wereld zijn geweest. Ze bezocht New York, Berlijn, Parijs en Wenen om te kijken of ze nog iets kon terugvinden van het Wenen van 1900, het Berlijn van 1920 of het Parijs van 1950. Waarom vond daar en toen een samenscholing van de intelligentsia plaats? Wat bracht die samenscholing teweeg? Waardoor verdween ze weer? En vooral: waar is die samenscholing nu te vinden? In New York misschien?
ik weet er te weinig van is een monoloog van Rebekka de Wit over de zoektocht naar verbinding. Over de buurman die amateurporno bestelt die altijd bij het verkeerde nummer wordt bezorgd, over de generatie die vaak ‘ik weet er te weinig van’ zegt, over de vader die preekt in de kerk waar de meeste mensen inmiddels doof zijn.
En vooral: over het feit dat we allemaal connected zijn met een ongelimiteerd abonnement, maar dat er nog nooit zoveel mensen zeggen alleen en ongekend te zijn.
Een monoloog over een klein iemand in grote steden die zoekt naar de wereld, naar een vuur om zich aan te warmen, of een estafette om aan mee te doen. Iemand die zich de vraag stelt: waar is iedereen?

Bron: De Tijd  - Rotterdamse Schouwburg