In de maïs - David Van Reybrouck

Datum: 20/01/12 19:00 - Voorstelling

De productie In de maïs wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat de tekst onvoldoende speelklaar is. De voorstelling wordt vervangen door het stuk Missie, ook van David Van Reybrouck en met Bruno Vanden Broucke.

Een nieuwe tekst van David Van Reybrouck

Vorig jaar schreef David Van Reybrouck met Congo. Een geschiedenis een bestseller, nu werkt hij voor KVS aan een gloednieuwe theatertekst. Na die Siel van die Mier en Missie, twee monologen over oudere mannen, wordt In de maïs een ensemblestuk over de jeugd van tegenwoordig, gespeeld door een topcast van zeven acteurs (o.a. Bruno Vanden Broecke & Nico Sturm). Zij slaan hun tentjes op op de camping van een groot muziekfestival, geen betere plek op aarde om te genieten van de zomer, de liefde, drank en muziek. Maar onder het rimpelloze amusement schuilen diepe wanhoop, eenzaamheid en verveling…
Geïnspireerd door veldwerk op verschillende muziekfestivals, legt Van Reybrouck de ongerijmdheden van onze veel te gezellige tijd bloot. Ten prooi aan Tsjechoviaanse landerigheid slingeren de personages van In de maïs tussen illusies en lafheid, idealen en cynisme, opwinding en kaalslag. Johan Dehollander regisseert.

Bron: KVS