Kasimir en Karolien - Bewerking Geert Six: Belgische première

Datum: 15/04/15 20:00 - Voorstelling

De winter is voorbij. In café ‘t Voorgeborchte wordt de kermis ingedanst. Karolien heeft er goesting in. Maar het zal zonder haar lief zijn. Samen met zijn werk is Kasimir het geloof in zichzelf en de liefde verloren. Er waart crisis, in de economie, de politiek, in het hart.

Naarmate de avond schuift, plooit ‘t Voorgeborchte zich verder open voor figuren van allerlei slag. Stilaan wordt de dans er één van verleiding en vertier, mededogen en egoïsme, verborgen verlangens en niet graag afzien. Tot de avond eindigt in chaos en vechterij, ergens halfweg tussen de straatstenen en de sterren.
 
Op vraag van Piet Arfeuille bewerkt Geert Six, artistiek leider van het sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen, de tachtig jaar oude klassieker van Ödön von Horváth tot een volkse, eigentijdse vertelling. Een tragikomische voorstelling over de crisis in beurs en hart.
 
Op de scène staat een gemengde groep spelers van Unie der Zorgelozen, liefhebbers uit Tielt en spelers uit de achterban van OPENDOEK, de Vlaamse organisatie voor amateurtoneel.

Bron: Theater Malpertuis