Loop! - Wim de Wulf: Belgische première

Datum: 24/01/14 20:15 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Wim de Wulf.

De ene broer: ik zal nooit weten of de finale kogel uit mijn geweer kwam ge wordt daar zot van

Ergens in de wereld. Om het even waar. Om het even wanneer. Twee broers. Twee zussen. Twee families. De ene broer vrijt met de ene zus, de andere met de andere. Tot de oorlog uitbreekt. De twee broers worden opgeroepen. Ze vertrekken. De ene meldt zich, de andere deserteert. En plots zijn er twee kampen. Tot de ultieme confrontatie: de executie van de ene broer door het peloton van de andere broer. Wat eens een microkosmos was, wordt platgetrapt onder de combatlaarzen van de geschiedenis. LOOP! probeert te begrijpen waarom de ene keuze de ene is en de andere de andere.

In de zomer van 1914 werd de Oostenrijkse aartshertog Frans Ferdinand vermoord in Sarajevo. Dit feit was dé gedroomde aanleiding om de Eerste Wereldoorlog te ontketenen. Een bloedbad zonder voorgaande, een nieuwe wereld van oorlogvoeren. In 2014 is dat 100 jaar geleden. Een weinig feestelijke verjaardag, maar wel één om bij stil te staan. LOOP! is geen reconstructie van deze zwarte geschiedenis, maar heeft het over het maken van individuele keuzes.

LOOP! is een muzikale vertelling met poppen, 6 acteurs en veel gitaren. Want wat is oorlog anders dan legale overlast en systemisch lawaai?

Première 24 januari 2014 - 20u15
HETPALEIS kleine zaal

Bron: HETPALEIS