Mest - Elvis Peeters : Belgische première

Datum: 23/04/14 20:30 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Elvis Peeters

Mest vertelt over de uit de pan springende voedselprijzen en over onbegrijpelijke financiële speculaties die er mede aan ten grondslag liggen. Over voedsel dat al lang geen voedsel meer is, tenzij voor de bankrekeningen van de agro-industrie en multinationals. Over de privatisering van gemeengoed: aarde, water en lucht. Kortom, over mest: het voedsel van ons aller voedsel.

Op initiatief van het Schauspielhaus Hamburg werken theaters uit 9 landen, waaronder India, Burkina Faso, Brazilië, Zuid-Afrika en enkele Europese landen, rond de problematiek van de voedselzekerheid en de exuberante stijging van de voedselprijzen.
De Belgische creatie is in handen van regisseur Guy Dermul (Barakstad, Skieven en het onlangs gelauwerde It's my life and I do what I want). Werken verder mee aan Mest: schrijver Elvis Peeters, die met Dinsdag de shortlist haalde voor de Libris Literatuurprijs 2013, acteurs Nico Sturm en Line Pillet, componist Kaat De Windt en zangeressen Lucy Grauman en Reena Riot.

Voor KVS kadert Mest in Armwoede / Pauvérité / Powerty, een traject met ngo’s, mensen die in armoede leven, economen, filosofen en politici, dat van start ging in 2010.

Bron : KVS