Mightysociety 10 - Eric de Vroedt : Nederlandse Première

Datum: 04/11/12 20:00 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Eric de Vroedt

mightysociety10
In een Paul Austeriaanse trip legt mightysociety10 de weg af van een gedroomde jeugd in Batavia naar de commerciële nachtmerrie van een Balinees luxe resort. Van een koloniale stad met jazz-orkesten naar een Oosterse megapolis met al zijn verlokkingen. Een voorstelling vol potentiële Bali-bombers, Javaanse YouTubbers, rootszoekende Westerlingen en geile pensionado’s. Tegen het
decor van het opkomende en vitale Azië wordt de balans opgemaakt van het failliete Europa aan het begin van het tweede decennium van de 21e eeuw.

mightyfinalremix
De mightyfinalremix is een haarscherpe analyse van een op hol geslagen wereld met een onweer-staanbare cocktail van spoken, stuwende muziek en hallucinerende video. De terrorist uit de hotelkamer ontmoet de kolonel in Afghanistan. De Afghaanse Cleopatra wordt door de musical-actrice gespeeld. Soldaat Jan Blom is net zo goed de baas van Trafigura. In de remix worden tien mighty-teksten opnieuw aan de actualiteit getoetst, wordt mighty-muziek opnieuw gearrangeerd en komen beelden uit de mighty-geschiedenis weer tot leven.

Bron: Toneelgroep Amsterdam