Mijn maan - Bart Moeyaert

Datum: 18/02/12 19:00 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Bart Moeyaert.

MIJN MAAN gaat over hebben en geven en over de maan. Maar dat weet je pas op het eind. En als je er dieper over nadenkt, gaat het stuk over nog veel meer. Over vriendschap. Over macht. Over wat je beslist en wanneer en waarom.

En toch is het verhaal van MIJN MAAN heel eenvoudig. Voor 10 spruitjes koopt Bertil een stuk grond. Een mooi stuk grond, met bloemen! En als je een stuk grond koopt, dan koop je véél grond en véél lucht. Alles onder dat stuk grond is van jou, tot voorbij het vuur in de aarde. En alles boven het stuk grond is van jou, tot voorbij de wolken. Zelfs de maan is dan, als ze een paar minuten per nacht pal boven jouw stuk grond staat, van jou! Zo denken Bertil en zijn beste vriendinnetje Nina er toch over.

Tot Wubbe langskomt en beweert dat Bertil helemaal niets heeft. “Grond is van iedereen, net als alles wat eronder zit en erboven hangt!” In pittige conversaties proberen Bertil, Nina en Wubbe de gedachten in hun hoofd op orde te krijgen. Wat betekent het eigenlijk om iets te hebben? Als je iets kan hebben, wat heb je dan best wel, en wat heb je dan beter niet? Tijd? Macht? Moed? Grond? Een grote mond? Twee ouders? Een moeder?

Bron: DE MAAN Figurentheater