Mijn Slappe Komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt - Magne van den Berg: Nederlandse première

Datum: 20/03/13 20:30 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Magne van den Berg

Het ex-stel, Ben en Louise, heeft – vergezeld door hun nieuwe partners Ellis en Don – afgesproken in een restaurant om het over de verdeling van de gezamenlijke spullen te hebben. Omdat de tafel niet vrijkomt, wachten ze in de bar bij het restaurant. Personeel loopt af en aan, maar niemand lijkt hen aan hun gereserveerde tafel te kunnen helpen.

Ze praten over vissen en blouses, muzak en een oude caravan. De caravan blijkt de inzet van de avond. Een inzet waarbij gemanipuleerd wordt en alles op alles gezet om 'hem' te behouden. Gaandeweg wordt de sfeer grimmiger. Terwijl ze wachten en drinken worden elkaars zwakke plekken blootgelegd. Louise is dominant en manipulatief. Haar ex Ben is haar pispaal. Ellis kijkt met verbazing toe hoe Ben van een aardig iemand in een woedende man verandert in bijzijn van zijn ex. Don kan het allemaal niet zoveel schelen en trekt zich terug, althans zo lijkt het. Naarmate de avond vordert wordt de situatie pijnlijker, de wanhoop groter en het personeel steeds dunner bezaaid.

"waarom heb je in vredesnaam onder al onze namen gereserveerd"
louise:     "omdat we dat zijn
we zijn don en louise ben en ellis
nee het leek mij wel goed zo
ook om niemand tekort te doen"

Bron: Toneelschuur