Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt - Magne van den Berg : Nederlandse première

Datum: 20/03/13 20:00 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Magne van den Berg

Het ex-stel, Ben en Louise, heeft – vergezeld door hun nieuwe partners Ellis en Don– afgesproken in een restaurant om het over de verdeling van de gezamenlijke spullen te hebben. Omdat de tafel niet vrijkomt, wachten ze in de bar bij het restaurant. Personeel loopt af en aan, maar niemand lijkt hen aan hun gereserveerde tafel te kunnen helpen.

Ze praten over vissen en blouses, muzak en een oude caravan. De caravan blijkt de inzet van de avond. Een inzet waarbij gemanipuleerd wordt en alles op alles gezet om 'hem' te behouden. Gaandeweg wordt de sfeer grimmiger. Terwijl ze wachten en drinken worden elkaars zwakke plekken blootgelegd. Louise is dominant en manipulatief. Haar ex Ben is haar pispaal. Ellis, kijkt met verbazing toe hoe Ben van een aardig iemand in een woedende man verandert in bijzijn van zijn ex. Don kan het allemaal niet zoveel schelen en trekt zich terug, althans zo lijkt het. Naarmate de avond vordert wordt de situatie pijnlijker, de wanhoop groter en het personeel steeds dunner bezaaid.

Met deze sterke tekst, een cast met een groot komisch talent en de eindregie in handen van Carver’s Beppie Melissen kunnen we u verzekeren: Zo slap en droog heeft u uw komedie nog nooit gegeten!

Het tekstboekje van Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt is te koop! Het is te bestellen door een mail te sturen naar: info@viarudolphi.nl.

 

 louise: hai

ben: hai
don: hai
ellis: hai
ben: ellis dit is louise
  ??     louise dit is ellis
louise: hai ellis
ellis: hai louise
louise: don dit is ben
          ben dit is don
ben: hai don
don: hai ben
ben: dus we hebben nog geen tafel
louise: nee
ben: hoe komt dat
louise: foutje in de reservering
ben: wie heeft er gereserveerd
louise: ik
ben: oké
louise: wat bedoel je daar mee
ben: niks
louise: oké
don: het foutje zat hier
        een dubbelreservering
ben: oké
louise: wat heb jij daar nou voor een blouse onderaan ben
ben: een dure louise

Bron : Theaterzaken Via Rudolphi Producties