Narciss - Gerardjan Rijnders : Nederlandse première

Datum: 08/05/12 12:30 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Gerardjan Rijnders

Gerardjan Rijnders heeft zich voor Narciss laten inspireren door de brieven die Kathenka Woudenberg aan hem heeft geschreven over haar familiegeschiedenis. Zo is een op feiten en fictie gebaseerd stuk ontstaan dat terugreikt tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Speciaal voor Kathenka Woudenberg schreef Gerardjan Rijnders een woedende, gedreven, maar ook geestige tekst. Over de liefste en mooiste man ter wereld, een man vol begrip én een modelleerling van Hitlers eliteschool. En over de dochter van deze aardige man die wel duizend keer ‘Heil Hitler’ had gezegd.

De samenwerking tussen Rijnders en Woudenberg is begonnen bij de voorstelling De Gouden Koets, die ook komend seizoen nog gespeeld wordt. Gerardjan Rijnders heeft voor Bellevue Lunchtheater onder andere de (eind)regie voor Bob, Bob, Bob en Bob, Wééralarm en Berm gedaan. Kathenka Woudenberg is al eerder te zien geweest in Bellevue Lunchtheater in De 2e stem van Het Volksoperahuis en in Klein Bellevue met haar soloprogramma Vrouwenleven en liefde.

Bron : Theater Bellevue