Nederlands theater van morgen nu al ontdekken

Datum: 14/02/13 20:30 - Lezing/boekvoorstelling

14 februari is het Valentijnsdag. En dat niet alleen: 14 februari is de eerste editie van De Tekstsmederij in Theater Bellevue te Amsterdam.Fragmenten uit de nieuwe tekst van Simon Weeda (It’s Playwriting award 2010) worden gelezen en besproken. Weeda ontwikkelt de tekst voor Bellevue Lunchtheater en is op initiatief van De Tekstsmederij begeleid door de Vlaamse schrijver-theatermaker Stijn Devillé (taalunie Toneelschrijfprijs 2009). Het stuk, met als werktitel en thema Pedofilie, belooft een prikkelend gesprek op gang te brengen. Weeda werd door de Tekstsmederij gekoppeld aan regisseur Leen Braspenning (oa Het Zuidelijk Toneel), die van fragmenten van zijn tekst een lezing maakt.
Tevens ontwikkelden schrijfster Maaike Bergstra (HKU schrijfopleiding, 2009) en regisseur Daria Bukvic (Regie Maastricht, 2011) in korte tijd een eerste aanzet voor een nieuwe tekst en voorstelling, begeleid door Paulien Geerlings (dramaturg de Toneelmakerij) en Danielle Wagenaar (regisseur het Syndicaat)..
Timen Jan Veenstra (artistieke kern) is verantwoordelijk voor de gespreksleiding en Tom Helmer (talentscout Toneelschuur en dramaturg) zit aan als tafelgast. Helmer schreef in 2012 een vlammend pleidooi voor investering in de scripts van Nederlandstalig theater.

De Tekstsmederij. 14 februari om 20.30 in de Grote Zaal van Theater Bellevue. Jonge schrijvers en regisseurs tonen nieuw werk en gaan daar over in gesprek met publiek, elkaar en tafelgasten.

De toegang is vrij, reserveren wordt aanbevolen.
Kassa Theater Bellevue: 020-5305301

Bron : De Tekstsmederij