Nederlandse première Een eerlijk mens - Nathan Vecht

Datum: 05/09/13 17:00 - Voorstelling

Twee jaar geleden protesteerden tienduizend kunstenaars op het Malieveld tegen de bezuinigingen op de kunsten. De Dichter des Vaderlands sprak vanaf het podium rechtstreeks tot de minister-president: ‘Wij staan hier als vertegenwoordigers van een land dat wordt belogen. Dat is het wezen van politiek, zullen sommigen zeggen. Maar ik zoek een mens, een eerlijk mens, zelfs in de politiek.’

Nathan Vecht gaat terug naar die tropische zomerdag in juni 2011 en verplaatst het vizier een paar honderd meter, naar het torentje van de minister-president. Wat zou er gebeurd zijn als Mark Rutte aan het verzoek had voldaan en een eerlijk antwoord had proberen te formuleren? En wat als hij, de waarschuwingen van zijn persvoorlichter ten spijt, met een duizelingwekkende toespraak naar het Malieveld was getogen? Misschien houdt de premier er wel heel andere ideeën over cultuur op na dan wij denken.

Een eerlijk mens is een eenakter voor twee acteurs over het huidige Nederlands kunstklimaat, waarin ditmaal niet de kunstenaar de politicus de maat neemt, maar de politicus de kunstenaar.

Het Theaterfestival opent 5 september met De Staat van het Theater door Jet Bussemaker en met Een eerlijk mens. Je kunt gratis aanwezig zijn bij het openingsprogramma door een mail te sturen naar staatvanhettheater@tf.nl. aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld (vol = vol)

donderdag 5 september / 17.00-18.15 uur Stadsschouwburg Amsterdam

bron: tf.nl