Never Never Wonder - Jeroen van den Berg : Nederlandse première

Datum: 02/08/13 20:00 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Jeroen van den Berg

Stel je heet Peter en iemand schrijft een toneelstuk geïnspireerd door jou. Wat als dat stuk gaat over Peter Pan - De Jongen Die Nooit Volwassen Wilde Zijn en iedereen jou vanaf dat moment Peter Pan noemt, terwijl je dat niet bent, niet wilt zijn, ook niet zou kunnen zijn, want het is maar fantasie - je kunt helemaal niet vliegen. Wat doe je dan?

 Peter Llewellyn Davies overkwam het en hij heeft daar een leven lang mee geworsteld. Nu is hij 63, heeft hij ‘s morgens stevig ontbeten en is er niemand die weet wat hij straks gaat doen. Of toch? 

 Na zijn voorstelling 's-Heerskinderen (Theaterfestival Boulevard en Oerol 2009) over opgroeien met het Leger des Heils, neemt theatermaker Fabian Jansen bij Artemis opnieuw een jeugdfascinatie als uitgangspunt. Als kind wist Fabian zeker dat hij kon vliegen. Hoe meer mensen hem tegenspraken, hoe groter zijn vertrouwen in zijn eigen vliegkunst. Eigenlijk het omgekeerde van wat Peter Davies meemaakte. Fabian verwondert zich over Peter. Waarom heeft hij de fantasie in zijn leven niet kunnen omarmen? En wat is er gebeurd in die laatste zeven uur van zijn leven, de enige uren waarvan niemand weet wat zich werkelijk heeft afgespeeld? Dat mysterie inspireerde tot ‘een reis door Londen’, gespeeld in meerdere ruimtes van Theater Artemis door Fabian zelf en drie jonge spelers van 9 t/m 12 jaar.

Bron : Theater Artemis