Oda ve Adam - Eric De Volder Bewerking Mesut Arslan : Belgische première

Datum: 08/12/12 20:15 - Voorstelling

Oda ve Adam is een nieuwe bewerking van de toneeltekst Kamer en de Man

Kamer en de Man, een tekst van Eric De Volder, bestaat uit twee monologen, voor een man en voor een vrouw. Het vertelt een verhaal over de mogelijkheid van een liefde, van een ontmoeting, die diep verborgen kunnen liggen in de details van het dagelijkse leven.
Reeds eerder inspireerde de tekst van Eric De Volder de Turks-Belgische theatermaker Mesut Arslan tot een enscenering, toen met Lotte Heijtens en Yves De Pauw. Deze keer trok Mesut Arslan naar Istanbul en maakte hij daar een Turkse versie, die tijdens deze festival zijn Belgische première kent. 

Kamer en de Man draait rond de overschakeling en het ambigue, maar vertelt ook over de heersende spanning tussen grenzen van een monoloog en een dialoog, van straattaal en abstracte  taal, van het vanzelfsprekende en het ingewikkelde, van het eenzame en het beklemmende, van het mogelijke en het onmogelijke, van de realiteit en het virtuele, van een man en een vrouw.
Het is een gelaagde mengeling van taal, geluid, lichaam en beeld. Aan de ene kant waant de voorstelling zich tussen de droom en de realiteit, aan de andere kant is het de innerlijke relatie tussen een vrouw, een man en een beeld.
Een beeld vertelt vaak wat de woorden verzwijgen.

Misschien is het wel beter om alles wat gebeurd is opnieuw te fictionaliseren.

Bron : 0090