OPENDOEK Repertoiredag: Theaterteksten lezen, hoe begin je eraan?

Datum: 04/10/14 10:40 - Lezing/boekvoorstelling

Hoe kan je makkelijk vaststellen of een theatertekst bruikbaar is voor je volgende productie? Tijdens twee interactieve workshops reiken docenten Wendy De Pauw en Saartje Hendrickx je praktische tools aan waarmee je theaterteksten kan toetsen aan jouw noden.

We lezen theaterteksten al te vaak als romans: in een horizontale lezing van opbouw, midden, catharsis en slot. Maar kunnen we ook per scène, of zelfs per segment ontdekken of een tekst speelbaar is? Saartje Hendrickx leert je de spelmogelijkheden vinden in de kleinste sequentie van een tekst. Met haar praktische tips lees je niet langer louter voor de plot, maar 'voor de vloer'.
Wendy De Pauw doet je inzien hoe iedereen anders leest. Ze zet je verbeelding aan het werk aan de hand van praktische oefeningen met korte scènes en laat je de taal van een theatertekst voelen. Theaterteksten zijn immers partituren die je aan het werk zetten. In deze workshop leer je hoe.
Deze repertoiredag van OPENDOEK is gericht op iedereen die theaterteksten anders wil leren lezen - zowel spelers, makers, regisseurs als leden van het leescomité gaan met nieuwe bagage naar huis.

 

Waar? GC SWOK, Ooststraat 2, 8840 Staden


Wanneer? Zaterdag 4 oktober, van 13u tot 17u

Kostprijs: 9 euro, ter plekke te betalen

Inschrijven? via ellen.asaert@opendoek-vzw.be 

Bron: OPENDOEK