OPROEP: deBuren zoekt jong schrijftalent in 2014!

Datum: 17/03/14 00:00 - Deadline

Sinds 1927 biedt de Stichting Biermans-Lapôtre in Parijs, Huis van de Belgische en Luxemburgse studenten, jaarlijks onderdak aan meer dan 200 studenten, onderzoekers en professoren uit alle hoeken van de wereld. Samen met deBuren is er nu in de zomer van 2014 voor de derde keer een bijzondere residentie voorzien.


Opnieuw trekken deBuren met schrijftalenten naar de Franse grootstad

Al tweemaal eerder, in 2012 en 2013, ging een groep jonge schrijvers, journalisten en kunstenaars in residentie in Parijs. Ze spraken ter plaatse met onder meer Yves Leterme, David Van Reybrouck en Adriaan van Dis. Na hun residentie schreven zij artikelen, reportages, kortverhalen en gedichten die terechtkwamen in De Groene Amsterdammer, Trouw, NRC Handelsblad, Das Magazin, rekto:verso, op hard//hoofd, de-gids.nl en deBuren.eu. Tijdens presentatiemomenten in Antwerpen, Brussel en Amsterdam traden de deelnemers op en brachten ze hun teksten ten gehore.

Ook in 2014 verwelkomen zij in samenwerking met de Brakke Grond journalisten en kunstenaars in dit mooie huis. deBuren roept hierbij schrijftalent op om zich kandidaat te stellen de residentie van 2014. Deze vindt plaats van 29 juni tot en met 13 juli 2014. Reis- en spijskosten worden vergoed. Na afloop van de residentie leveren de deelnemers twee teksten in waarin zij op hun eigen wijze reflecteren op de problemen en kansen van de grootstad in Europa.

Voorwaarden

• de kandidaat schrijft in het Nederlands en is op 13 juli 2014 niet ouder dan 30 jaar

• de kandidaat volgt een opleiding in het hoger onderwijs of heeft die opleiding succesvol afgerond

• de kandidaat is beschikbaar van 29 juni t/m 13 juli 2014

• de kandidaat kan zich aanmelden door een mail te sturen naar info@deburen.eu met twee bijlagen:
1) Een motivatie én een beknopt CV, inclusief geboortedatum (totale maximum omvang: één A4)
2) Eén bewijs van schrijfvaardigheid (een goed verhaal, artikel, reportage, theatertekst, essay of een reeks gedichten)

• Aanmelden kan uiterlijk tot en met maandag 17 maart 2014, middernacht.

Bron : deBuren