Oude meesters - Ger Thijs : Nederlandse première

Datum: 19/01/13 20:15 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Ger Thijs

Oude Meesters wordt vertolkt door twee oude meesters van het Nederlands Toneel. Bram van der Vlugt en Joost Prinsen, voor het eerst samen op het toneel, spelen de laatste telgen van een beroemd toneelgeslacht, de broers De Man.

KLIK HIER VOOR HET BEKIJKEN VAN HET AANKONDIGINGSFILMPJE

Ze haten elkaar, dat weet iedereen en hun wederzijdse afkeer is een publiek geheim. Ook al hebben ze zekere roem verworven, ze worden niet overstelpt met aanbiedingen. Hun beurs raakt angstwekkend leeg. Dus zijn ze gedwongen op het voorstel van een producent in te gaan: met elkaar optreden in een stuk, Mijn Broeders Hoeder, over twee broers die - jawel - elkaar haten. We volgen het tweetal tijdens hun eindeloze tournee langs de schouwburgen van Nederland. Ongemerkt komen ze steeds nader tot elkaar, broederhaat verandert in broederliefde. Maar wat is spel en wat is werkelijkheid?

Ger Thijs’ vorige voorstelling voor twee acteurs, De Kus, werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2011 en geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury als een van de vijf beste voorstellingen van het seizoen. Bovendien werden de hoofdrolspelers Huub Stapel en Carine Crutzen genomineerd voor de Louis d’Or en Theo d’Or.

Het Haarlems Dagblad (GPD) over De Kus: “De kracht ligt in de tekst waarin elke zweem van melodrama voorkomen wordt door de geestige opmerkingen en verwikkelingen, uitstekend getimed en door het publiek dankbaar ontvangen.”

Regie
Ger Thijs

Credits
Tekst: Ger Thijs Met: Bram van der Vlugt en Joost Prinsen

Bron : Hummelinckstuurman