Paradisus - Enver Husicic: Nederlandse première

Datum: 10/09/14 18:45 - Voorstelling

Een nieuwe tekst van Enver Husicic

Een huis dat op instorten staat, twee broers en hun zus met een shotgun. De wereld lijkt te zijn vergaan en deze drie zijn alles wat er nog over is.

Voortplanten of opgeven? Gezeten aan hun keukentafel weten ze dat zij het zijn die de wereld kunnen redden, maar is het niet beter voor iedereen om dat gewoon niet te doen?

Terwijl de dagen steeds donkerder worden, het stof langzaamaan door de kieren het huis inkruipt en de blikken bonen in tomatensaus op raken worden onze Eva en haar Adams geteisterd door hun angst voor de naderende dood. Tussen hun benen groeit de natuurlijke drang tot overleven, maar er is altijd wel iets wat hun armoeiig hitsige pogingen tot voortplanting dwarsboomt. ‘Gaat heen en vermenigvuldigt u’, is zo makkelijk nog niet.

In 25 minuten worden met gitzwarte humor en messcherpe observaties al onze naïeve ideeën over de mensheid, onze toekomst en het zogenaamde paradijs afgebroken. De aardkloot is een donkere plek waar dromen niet bestaan en ook een shotgun je niet kan beschermen voor alle ongeluk dat de wereld je te bieden heeft. Maar de hoop is een hardnekkig onkruid dat zelfs in de donkerste hoeken nog groeit en ook in deze stoffige keuken komt her en der wat groens tevoorschijn onder de dikke lagen vuil.

Anna Hermanns heeft in 2013 de Fringe Bronze Award gewonnen op het Amsterdam Fringe Festival.

Bron: Amsterdam Fringe Festival