Pitbull - Annemarie Slotboom : Nederlandse première

Datum: 18/09/12 12:30 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Annemarie Slotboom

Om zijn vrijheid te behouden woont een bankier in een hypotheekloze, goedkope woning. Hij heeft het huis, de moestuin, de vrouw en krijgt het kind. Hij heeft niets te verliezen behalve zijn baan. Dat maakt hem niet bang, maar zijn zwangere vrouw wel. Ze vreest dat zijn keuzes hen van de wereld zullen isoleren. Ze neemt geen vrede met een slappe ethiek die hen ten gronde zal richten. Dit leidt haar in de armen van een nachtportier die zijn pitbulls traint om te vechten zonder los te laten. Een man die ongebonden door het leven wandelt en neemt wat hij wil.

In Pitbull worstelen drie mensen met de verantwoordelijkheid die je draagt in een maatschappij die de wereld plundert. Kun je elk gevoel van verantwoordelijkheid van je wegsnijden? Kun je zwakte rechtvaardigen? Hoeveel is één morele daad tussen tientallen immorele daden waard?

Auteur Annemarie Slotboom en regisseur Leen Braspenning maakten eerder samen Embrasse (2010) en Rouw (2012). Braspennings regie kenmerkt zich door mooie scenografische beelden. In 2009 won zij de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor haar voorstelling Disco Pigs). Slotboom schrijft romantische, maar licht absurde theaterteksten. Voor Bellevue Lunchtheater schreef ze eerder Er staat een boom in de weg (2006) en Hysteria (2008).

Bron : Theater Bellevue