Ram - Jan Sobrie en Peter Monsaert : Belgische première

Datum: 16/02/13 20:00 - Voorstelling

Een nieuwe toneeltekst van Jan Sobrie en Peter Monsaert

Bij Tiene is alles 1 of 0. Zwart of wit. Aan of uit. In haar digitale wereld voelt ze zich perfect gelukkig. Geen negatieve gedachten meer, want die heeft ze zorgvuldig gewist. Haar oude ik heeft ze vervangen door een update van zichzelf: Tiene 2.0. 

Tiene 2.0 is alleen nog vrolijk, heeft 5.956 online vrienden en er komen er dagelijks 10 bij. Ze leeft van likes. Het bureaublad van haar pc is haar enige venster op de wereld. Alles is thumbs up! 

Maar wanneer haar hardware begint te falen, sijpelt de realiteit stilaan haar digitale wereld weer binnen. Alles wordt opeens helemaal anders. Haar leven neemt een nieuwe wending. En daar zit de bizarre Ifriend zeker voor iets tussen! 

Actueler dan RAM kan een voorstelling niet zijn. Doen sociale netwerken écht wat hun naam voorspelt of sluiten we ons net op in aparte virtuele hokjes? Wat is er nog echt in een wereld waar iedereen kan zijn of lijken wie hij wil? Kan je jezelf echt heruitvinden en zo ja, zijn we dan op weg naar versie 2.0 van de mens? 

In RAM gaan Jan Sobrie en Peter Monsaert op hun gekende wijze aan de slag met deze actuele thema’s. Veel humor. Veel fantasie. En dat alles voorzien van een behoorlijk scherp randje!

Bron : De Maan