Reizen Jihad - Fikry El Azzouzi : Belgische première

Datum: 06/03/15 20:30 - Voorstelling

REIZEN JIHAD is een familiekroniek dat zich afspeelt in de stad. Een radicale Vlaamse tiener vertrekt naar Syrië om te strijden. Haar familie is onthutst en gaat op zoek naar antwoorden.

Hoe kon dit gebeuren? Waarom wil zij in een vreemd land oorlog voeren? Waarom laat zij haar eigen roots varen en begint ze aan een onbekend avontuur?

Met REIZEN JIHAD linkt SINCOLLECTIEF de Syriëstrijders met precedenten die hen in de geschiedenis zijn voorgegaan; Oostfronters, Nicarauguastrijders, Francostrijders, etc.. Ze wilt het verhaal vertellen én begrijpen van jonge Belgen die naar het front vertrekken op zoek naar heldendom. Romantische zielen, avonturiers of een bende idioten?

SINCOLLECTIEF was vorig jaar al te zien in Monty tijdens HIT THE STAGE#33. Momenteel werkt het jonge collectief aan een nieuwe productie rond identiteit en extreme idealen, vertrekkend vanuit het actuele gegeven van de Syrië-strijders. In april 2013 startte de groep haar researchtraject dat resulteerde in een debat tijdens Mestizo Arts Festival13. Nu toont ze work in progress.

Bron : Monty