Repertoiredag Gents Amateurtheaterfestival

Datum: 21/09/13 11:00 - Lezing/boekvoorstelling

Van 17 tot 22 september vindt in de Minard het Gentse Amateurtheaterfestival plaats. De theaterbib programmeert in het kader van dit festival op zaterdag 21 september een luik over repertoire. Het programma ziet er als volgt uit:

- Willem De Wolf - acteur en schrijver bij Kas & De Wolf - komt zijn recente bewerking van het repertoire van Anton Tsjechov voor Compagnie De Koe toelichten en toont aan de hand hiervan hoe actueel Tsjechov blijft.
- Wouter Hillaert - theaterrecensent en cultuurjournalist tout court - kiest enkele theaterstukken van Arne Sierens uit en gaat op zoek naar hun bijzonderheid.
- Panelgesprek 'eigen creatie' - Hoe pak je een eigen creatie aan? Hoe begin je eraan? Wat zijn de mogelijke valkuilen? Enkele ervaringsdeskundigen uit het Gentse amateurtoneel delen hun ervaringen en gaan in op je vragen.

Aansluitend zijn er twee vertoningen door Gentse amateurgezelschappen: ‘Een kersentuin’ door theater de WAANzin en ‘Trouwfeesten en processen’ door Mamathé.

Lezingen (inclusief broodjesmaaltijd) van 11u tot 15u. Inschrijven via ellen.asaert@opendoek-vzw.be - inkom 12 euro de dag zelf
Voorstellingen vanaf 16u. Alle info en tickets via Gents Amateurtheater.

Locatie: Minard - Korianderstraat 13 - 9000 Gent

bron: theaterbib.be