Schrijfdag Creatief Schrijven

Datum: 05/05/12 09:30 - Lezing/boekvoorstelling

Op 5 mei is het weer zover, Cultuurcentrum van Hasselt zet zijn deuren open voor de jaarlijkse Schrijfdag van Creatief Schrijven. Tijdens deze dag kunnen de deelnemers kiezen uit 10 verschillende workshops.

Onderstaande workshops kunnen ook toneelschrijvers boeien:

ELK BEGIN… - BARBARA VAN DEN EYNDE (SCHRIJVEN)

Bots je telkens op dezelfde muur van het witte blad? Vind je jouw thema niet? Lig je in de knoop met vertelperspectieven en tijdsgebruik? Of worden sommige personages opstandig omdat ze niet meer willen deelnemen aan het verhaal dat jij voor ogen hebt? We overlopen de meest voorkomende obstakels bij beginnende schrijvers en zoeken er een oplossing voor.
Barbara Van den Eynde volgde de vierjarige opleiding SchrijversAcademie en de opleiding tot docent bij Creatief Schrijven vzw. Sinds 2006 geeft ze schrijflessen voor volwassenen, kinderen en jongeren. Ze was vijf jaar redactielid bij Gierik.

DIALOGEN SCHRIJVEN – MAHLU MERTENS (SCHRIJVEN) i.s.m Wisper

Wat is het geheim van een goede dialoog? Hoe bouw je er een spannende scène rond? In deze workshop leer je basiselementen kennen en herkennen die je kunnen helpen betere dialogen te schrijven. Na een stoomcursus theorie breng je deze direct in praktijk. Mahlu Mertens daagt je uit om op een technische manier je schrijfzin om te zetten in een korte tekst.
Mahlu Mertens studeerde af als Regisseur en Docent Drama aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in schrijven van theaterteksten.

MAXIMALE REDE EN BULLSHIT – PATRICK DE WITTE (SCHRIJVEN) voor gevorderden

De basis van humor is overdrijving. Je leert aan de hand van enkele oefeningen geestige metaforen schrijven over diverse onderwerpen. Je zoekt een onderwerp en verhaallijn en probeert een kort, grappig verhaal te schrijven vanuit verschillende standpunten, die elk een andere vorm van humor met zich meebrengen.
Patrick De Witte is journalist/schrijver en televisiemaker, vader van Comedy Casino

Heb je een volledig manuscript af? Breng het mee en je krijgt instant feedback van een uitgever.


Anne Provoost, Stefan Hertmans, Els Beerten, Stefan Brijs, Maud Vanhauwaert, Celia Ledoux en vele andere auteurs en schrijfdocenten delen hun kennis in workshops en debatten. Guillaume Van der Stighelen toont hoe je creativiteit in jouw schrijfproces aanzwengelt. Docenten beoordelen je tekst. Heb je een volledig manuscript af? Breng het mee en je krijgt instant feedback van een uitgever. Bekijk het volledige programma en schrijf je vandaag nog in

De schrijfdag richt zich zowel op beginners als schrijvers met meer ervaring. Inschrijven kan  met het inschrijvingsformulier uit de brochure.

Bron : Creatief Schrijven