Schrijvers en regisseurs gezocht

Datum: 01/04/12 08:00 - Deadline

De Tekstsmederij werkt samen met Orkater aan een muziektheatereditie


En daarvoor hebben we nieuwe muziektheaterteksten en -regisseurs nodig! Insturen en aanmelden kan tot 1 april 2012. Hieronder meer info.
 
Hierbij nodigen we je van harte uit om je aan te melden voor de Muziektheatereditie van de Tekstsmederij in juni 2012, die we organiseren in samenwerking met Muziektheatergezelschap Orkater. In een zomerse, swingende editie bespreken en presenteren we nieuwe teksten en regieconcepten voor muziektheater.


Het schrijven voor muziektheater is een aparte tak van sport en er zijn niet veel schrijvers die zich er specifiek op richten. Daarom vinden we het belangrijk om daar gezamenlijk een editie van de Tekstsmederij aan te wijden. De avond wordt gepresenteerd door Danielle Wagenaar en haar tafelgasten zijn Marc van Warmerdam (directeur Orkater) en Frank Noorland (programmeur theater Bellevue- thuisbasis van Orkater). Het voortraject van het programma wordt begeleid door Orkatermakers en schrijvers Geert Lagerveen en Leopold Witte.


Voor deze editie zijn we op zoek naar schrijvers en regisseurs die zich willen ontwikkelen in en nieuwsgierig zijn naar muziektheater. Die elkaar in de open sfeer van de Tekstsmederij willen ontmoeten, hun netwerk uit willen breiden, toe zijn aan nieuwe impulsen en het leuk vinden om de dialoog te voeren over hun werk. Je kunt als schrijver nieuw of bestaand werk insturen, zolang het nog niet opgevoerd is.


Uiterste inzenddatum om je aan te melden voor de editie met Orkater is 1 april 2012. Dit kan door een mailtje te sturen naar aanmelden@detekstsmederij.nl. Zowel schrijvers als regisseurs dienen ten minste afgestudeerd te zijn aan een theateropleiding, of al enige tijd bezig te zijn in het theaterveld als autodidact.

Voor schrijvers:

Stuur ons in aparte bijlagen:
- je tekst (waarvan je verwacht dat die zal werken in een muziektheatersetting)
- een synopsis van je tekst
- een onderzoeksvraag bij je tekst
- je CV


En daarnaast een antwoord op de volgende vragen (in een apart .doc bestand):
- wat je raakt en/of fascineert je?
- Hoe verwacht je dat je tekst zal werken met muziek?
- wat zoek je in samenwerking met een regisseur?
- Wat zoek je in samenwerking met een muzikant/componist?

Voor regisseurs:

Stuur ons in een aparte bijlage:
- Je CV
En in een apart .doc bestand het antwoord op de volgende vragen:
- Wat fascineert jou of wat raakt je?
- Hoe zou je jouw werk/stijl/werkproces omschrijven?
- Wat betekent tekst voor jou in een voorstelling?
- Wat betekent muziek voor jou in een voorstelling?
- Hoe verhouden muziek en tekst zich tot elkaar voor jou?
- Wat zoek je in een tekst?
- En in de samenwerking met een schrijver?

Teksten en aanmeldingen worden gelezen door een team dat bestaat uit (afgevaardigden van) Orkater, de Toneelmakerij, Likeminds, Danielle Wagenaar, Timen Jan Veenstra en Malou de Roy van Zuydewijn.

Meer Orkater:
www.orkater.nl (of like ons op Facebook)

Meer Tekstsmederij:
www.detekstsmederij.nl (of via Facebook)