Schrijversgevang (16 - 22 sept)

Datum: 22/09/13 20:30 - Voorstelling

Drie beloftevolle theaterauteurs laten zich een week lang opsluiten in Monty. Op vijf dagen tijd moet ieder van hen op de proppen komen met een nieuwe, afgewerkte theatertekst. De pennenvruchten worden op zondag 22 september, vers van de pers, opgevoerd door drie doorwinterde gezelschappen. Gekruid met de nodige dosis deadline-adrenaline voor auteurs én acteurs levert dit steevast verfrissend theater op.

Monty lanceerde dit experiment in 2008. Intussen groeide het Schrijversgevang uit tot een vaste traditie. Het opzet van dit project? Een prikkelende impuls geven aan de Nederlandstalige theaterliteratuur en beloftevol schrijverstalent stimuleren.

Dit jaar laten Roy Aernouts, Gökhan Girginol en Enver Husicic zich in Monty interneren om vanaf 16 september een week lang gedisciplineerd te schrijven. De rasacteurs van LAZARUS, de Roovers, en het Echt Antwaarps Teater vertalen de gloednieuwe teksten van het schrijverstalent op scène.

teksten Roy Aernouts, Gökhan Girginol, Enver Husicic | spel LAZARUS, de Roovers, Echt Antwaarps Teater | MontyProductie | coproductie Vlaams-Nederlands Huis deBuren

Bron : Monty