Schrijversgevang #7: Nele Vereecken - Rachid Novaire - Yonina Spijker

Datum: 21/09/14 20:30 - Voorstelling

De drie beloftevolle theaterauteurs Nele Vereecken, Rachid Novaire en Yonina Spijker laten zich op 15 september vijf dagen lang opsluiten in Monty om zich exclusief te storten op een gloednieuwe theatertekst. En er is geen ontkomen aan, want op vrijdag 19 september kloppen drie Antwerpse gezelschappen op de deur. Monty lanceerde dit experiment in 2008 en intussen groeide het Schrijversgevang uit tot een vaste traditie. Het opzet van dit project? Een prikkelende impuls geven aan de Nederlandstalige theaterliteratuur.

Theaterauteurs Nele Vereecken, Rachid Novaire en Yonina Spijker treden op maandag 15 september om 12u binnen in het Schrijversgevang. Op het dak van Monty is een ruimte voor hen ingericht. Elk hebben ze er een hoek met een bed en een bureau. En precies één week de tijd. Als rode draad krijgen ze bij hun intrede misschien een sleutelwoord, een personage, een voorwerp of een geur aangereikt.

Vrijdagavond 19 september krijgen EISBÄR*, Laika en De Tijd de teksten overhandigd. Ze vertalen de pennenvruchten zondag 21 september op scène. Gekruid met de nodige dosis deadline-adrenaline voor auteurs én acteurs levert dit steevast verfrissend theater op.

Bron: Monty